Welcome to the Connecticut Z Car Club Forums




Username:  
Password:  
Log me on automatically each visit
Register 
It is currently Thu Dec 13, 2018 4:55 pm
Welcome to the Connecticut Z Car Club Discussion Forums   
If you have trouble logging in or encounter any issues, please send an email to webmaster@ctzcc.com.

All times are UTC - 5 hours





Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 11:01 am 
Offline

Joined: Sun Dec 11, 2011 10:55 pm
Posts: 62
Location: Westport, CT
Had my 280ZX on a battery maintainer for the last month while the car was off the road. New Battery 3 months ago. Fired it up Friday, and it started and drove like a champ. However, the power windows didn't work. No sign of blown fuse and the only other issue was a radio that was maxxing at 10% of normal volume. Lights, etc. all fine.
I drove for a mile or so in the 18 degree air with the windows down, and low and behold the window motors started working perfectly. The radio is a little louder, but still not normal.
Any idea as to what could have caused both window motors to fail until the car was driven a short distance?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 12:26 pm 
Offline

Joined: Thu May 14, 2009 9:24 am
Posts: 1250
Location: Webster, NY
Very strange. Id have to attribute it to the cold somehow. Corroded connections and resistance to the parts?

By tbe way, disconnect the positive cable to the battery when leaving it on a battery tender.

_________________
John Taddonio
President, Z Car Club of Rochester NY
zcarnut@hotmail.com
FB: Zccr zcarclubofrochester


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 12:49 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:53 pm
Posts: 12973
Location: CT
You got mice nibbling your wires?

_________________
1970 240Z


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 3:06 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 11, 2011 10:55 pm
Posts: 62
Location: Westport, CT
Always used the battery maintainer plugged in to the car's cig lighter. Never disconnected the battery. I wonder if this is a mistake.?.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 3:45 pm 
Offline

Joined: Thu May 14, 2009 9:24 am
Posts: 1250
Location: Webster, NY
Wow, I don't think I'd want to send current through my cars electrical system via the cigarette lighter. I'm sure that the systems wiring at that source wouldnt be good to handle prolonged AC current.

A true battery tender connects right to the battery.

_________________
John Taddonio
President, Z Car Club of Rochester NY
zcarnut@hotmail.com
FB: Zccr zcarclubofrochester


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 5:06 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 11, 2011 10:55 pm
Posts: 62
Location: Westport, CT
OK, you've talked me out of using the cig lighter socket, although I have been doing this for years. Don't want to burn down the car or the house. Interesting that my 560SL won't accept a charge through the lighter socket. Just thought she was a teutonic snob.

_________________
2003 350Z Touring - Red w/black
CT plate PHILSZ


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 7:46 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:53 pm
Posts: 12973
Location: CT
No, she's probably protected against two-way current.

I agree with John; I wouldn't charge my Z battery thru the lighter circuit, no matter how lucky you've been up to now. I don't know the ZX wiring circuitry, but I sure wouldn't do that to an S30.

Frank

_________________
1970 240Z


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 8:18 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 29, 2005 6:44 pm
Posts: 230
I don't believe it could possible hurt anything by charging the battery through the lighter socket. The lighter would draw far more current than than a battery maintainer could put out. Even if you were using a heavy duty charger the worst that would happen is you would blow the lighter fuse. Your house is safe.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 8:35 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:53 pm
Posts: 12973
Location: CT
:lol: To heck with the house ~ he was worried about the CAR!!! :lol:

_________________
1970 240Z


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron









Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
mile200 v1.0.1 designed by Team -Programming forum- .