Welcome to the Connecticut Z Car Club Forums




Username:  
Password:  
Log me on automatically each visit
Register 
It is currently Tue Jun 25, 2019 12:59 pm
Welcome to the Connecticut Z Car Club Discussion Forums   
If you have trouble logging in or encounter any issues, please send an email to webmaster@ctzcc.com.

All times are UTC - 5 hours





Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sat Apr 13, 2019 4:20 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 16, 2010 3:55 pm
Posts: 15
Location: Oxford, CT
1979 280ZX 210,000 miles. Had the engine rebuilt due to a warped head. Now runs like a clock. But the idle speed starts at 800 RPM at a cold start and rises to 1700 RPM as the engine warms up. I have a throttle body located on line but does anyone have any suggestion on how to get the idle speed to a proper level.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 08, 2019 6:06 am 
Offline

Joined: Wed Jul 23, 2008 2:38 pm
Posts: 3123
Location: rhode island
There's an idle screw right behind the throttle body. As long as you have no vacuum leaks. They are known for leaking intake gaskets, so spray some brake clean(the hi flammable one, green can) at the gasket while running....if idle increases you have a leak.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron









Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
mile200 v1.0.1 designed by Team -Programming forum- .